Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Fileto
Izgara Somon
Bu kolay, çabuk ve güzel tarifi denemenizi tavsiye ederiz.
Malzemesi
- 500 g soyulmuş fileto somon
- İyi doğranmış bir soğancık
- Bir avuç iyi doğranmış maydanoz
- 75 g ekmek içi
- Tuz ve biber
- Zeytinyağıl limon suyu
Hazırlanması
Soğancık, maydanoz ve ekmek parçalarını karıştırın, tuzlayıp biberleyin. Izgaranızı ısıtın. Somon'u derisi soyulmuş kısmı yukarı gelecek şekilde ızgara tepsisine koyun, zeytinyağını fırçayla sürün ve üzerine biraz limon suyu dökerek pişirmeye başlayın. Fazla kararmasını önlemek için alevlerden 7-8 cm. kadar yukarıda 4 dakika tutun. Somon'u çevirin. Pişmemiş tarafinı da aynı şekilde yağlayıp limonlayın sonra ekmek parçalarıyla örtün. Üzerine biraz daha zeytinyağı serperek 3-4 dakika veya üzeri kahverengi olana kadar ya da bir bıçak, balığın içinden kolayca geçebilene kadar kızartın.